fbpx

OMG påskwrap med hummus, örtig tomatsallad och rostad paprikaröra

Påskwrap

OMG påskwrap med hummus, örtig tomatsallad och rostad paprikaröra

Favoriten falafelwrap – på OMG-vis med mungbean bits! Mat som är perfekt att ta med på picknicken i påsk, men som självklart även går fint att äta hemma. Både hummusen och paprikaröran (och den syrade rödkålen!) är urgoda till alla typer av sallader, wraps, mackor och knäcken – så gör gärna lite extra och förvara i burkar i kylen för goda röror när som. Håller i runt en vecka i kyl! Känns det meckigt med två röror funkar det fint att göra antingen eller.

4 portioner

Ingredienser
1 förp. Oh mungood bits
1/4 röd spetskål eller rödkål
2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 litet granatäpple
4 libabröd
Olja
Salt

Rostad paprikaröra med valnötter
1 röd paprika
1/2 dl valnötter
1/2 liten vitlöksklyfta, riven
1/4 kruka koriander
1 msk olivolja
Salt

Hummus
1 förpackning kokta kikärtor
1 msk kikärtsspad
1 msk ljus tahini
1/2 ekocitron, zest + juice
Olja och sesamfrön till garnering (valfritt)
Salt

Örtig tomatsallad
250 gram cocktailtomater
1/2 gurka
1/ kruka koriander
2 tsk olivolja

Rostad paprikaröra: Värm ugnen till 250°C. Dela paprikan på mitten, plocka bort fröfästet. Lägg i en ugnsform med snittytan nedåt. Rosta tills skalet fått mörk färg, ca 7-10 minuter. Ta ut, låt svalna helt. Pilla bort skalet. Mixa paprikan med resten av ingredienserna i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.

Strimla rödkålen tunt. Lägg i en värmetålig skål. Koka upp vatten och vinäger. Häll över rödkålen. Täck över och låt stå minst 15 minuter.

Hummus: Häll av kikärtorna, skölj inte av! Mixa tillsammans med resten av ingredienserna tills slätt. Servera på ett fat, eventuellt ringlad med olivolja och sesamfrön.

Örtig tomatsallad: Dela tomaterna på mitten. Dela gurkan på mitten, skrapa bort kärnorna med en tesked. Skär resten i tärningar. Hacka koriandern. Blanda ihop med oljan.

Stek Oh Mungood bitsen i olja tills de blir gyllene runt om.

Sprid ut en rejäl sked hummus i mitten på ett libabröd. Toppa med spenat, tomatsallad, syrad rödkål, bits och granatäpple. Klicka ut lite paprikaröra. Garnera eventuellt med koriander.

Fler recept