fbpx

Smashed miniburgare med tryffelslaw, syrad lök och friterat potatissmul

smahsed mini burgare

Smashed miniburgare med tryffelslaw, syrad lök och friterat potatissmul

Vårens godaste burgare – i miniformat! Med krämig slaw, syrlig lök och krispig potatis. Välj om du vill bygga dina burgare med en biff eller en dubbel. Perfekta att servera på mingel, som aptitretare, del av en buffé – eller varför inte göra stora burgare (med oh mungood burger) och servera som en hel rätt. Ps. Gör gärna lite extra friterad potatis och slaw – du kommer nämligen vilja ha det som tillbehör till det allra mesta!

12 miniburgare

Ingredienser
1-2 förpackningar Oh mungood bites (beroende på om du vill köra enkla eller dubbla burgare)
100 gram bladspenat
1/2 gurka
Olja till stekning

Slaw
1/4 spetskål
1 rött äpple
1 näve persilja, finhackad
1 1/2 dl vegansk majonnäs
1 tsk tryffelolja
1 ekocitron, zest + juice
Flingsalt och svartpeppar

Syrad lök
2 rödlökar
1 dl vatten
1/2 dl äppelcidervinäger
1 tsk kokossocker eller lönnsirap

Friterad potatis
5 potatisar
5 dl naturell rapsolja
1 näve färsk persilja, finhackad
Flingsalt

Gör såhär

Baka briochebrödet enligt receptet nedan, eller köp färdig bröd. Tina MUNG bean bitsen.

Slaw: Hyvla eller skär vitkålen och äpplet tunt. Blanda med majonnäs, persilja och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.

Syrad lök: Skala och skära löken i skivor. Koka upp vatten, vinäger och socker. Ta bort från värmen och lägg i löken, sätt på ett lock och ställ åt sidan i 15 minuter.

Friterad potatis: Skrubba potatisarna, hyvla med mandolin eller skär tunt med kniv. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull, testa att lägga i en potatisbit – när det börjar fräsa är olja tillräckligt varm. Lägg i resten av potatisen, lite åt gången. Fritera i 2-3 minuter, tills potatisen blivit gyllene, ta upp med en hålslev och lägg att rinna av på hushållspapper. Gör likadant med all potatis. Lägg sedan i en skål och sväng runt med salt och persilja.

Stek några Om mun bites åt gången, i lite olja, i en stekpanna och pressa ner dem med en stekspade så att du får platta burgare. Stek tills krispiga på båda sidorna.
Skriva gurkan i tunna skivor.
Dela ett bröd på mitten.

Lägg spenat och gurka på underdelarna av bröden, toppa med en smashed oh mun bites, slaw, syrad lök och friterad potatis – och så locket.

Enjoy!

Fler recept