fbpx

Banh mi med Oh Mungood bites

Med tamarimajonnäs och rostade cashewnötter

Small_ThereseElgquist7118

Gör såhär

Skrubba och hyvla – eller julienna – moroten fint. Strimla vitkålen fint. Lägg vitkålen i en skål och ringla över 1 tsk olja och en nypa salt, massera vitkålen med handen så att den mjuknar något. Blanda med morötterna.

Värm ugnen till 175°C.

Rostade cashewnötter: Koka upp vatten och salt så att saltet löser sig. Ta bort från värmen, lägg i cashewnötterna och låt dra i två minuter. Häll av vattnet. Lägg cashewnötterna i en skål och blanda med olja och kryddor. Lägg på en plåt.

Rosta i ugnen i 5-10 minuter, tills cashewnötterna är gyllene och doftar nötigt. Hacka cashewnötterna grovt. Tiden beror på hur stark din ugn är, och hur mycket rostade du vill ha dina nötter. Titta till och rör runt efter 5 minuter, rosta eventuellt lite längre.

Blanda ihop majonnäs och tamari.

Stek Oh Mungood bits i olja i en stekpanna tills de är gyllene runt om.

Skär upp baguetterna på ovansidan, nästan ända ner till botten. Fyll med morotsblandning, stekta Oh Mungood bites och färsk koriander. Ringla över majonnäs och Sriracha, strö över cashewnötter.

* Tamari är en mildare typ av sojasås med extra djup umamismak, som är naturligt glutenfri. Använder du japansk eller kinesisk kan du börja med halva mängden och sedan smaka av eftersom dessa innehåller mer sälta.

Banh mi med Oh Mungood bits

En enkel men matig vietnamesisk macka med en OMG-twist! Både majonnäsen och de rostade cashewnötterna som mackan toppas md räcker till mer än detta recept – perfekt att ha hemma för att ringla eller strö över en bowl eller matig macka. Testa även att servera fyllningen nedan i en wrap för variation! Addera stekt svamp för en än mer matig rätt.

4 portioner

Ingredienser
2 medelstora morötter
1/4 spetskål eller färsk vitkål
65 gram babyspenat
1 förp. Oh Mungood bites
1 baguette eller 4 små baguetter
1 kruka färsk koriander
Srirachasås
Olja
Salt

 Kryddrostade cashewnötter
2 dl naturella cashewnötter
4 dl vatten
1/2 tsk malen koriander
1 krm vitlökspulver
1/2 tsk olja
1 nypa salt

Tamarimajonnäs
2 dl växtbaserad majonnäs
1 msk tamari eller japansk alt kinesisk soja *