fbpx
img_menigo

Oh Mungood växlar upp distribution till restauranger – Nu tar även Menigo in produkterna

2022-10-11

Oh Mungoods ekologiska och växtbaserade mungbönsprodukter finns sedan tidigare hos Out of home samt storgrossisterna Martin & Servera och Svensk Cater. Intaget är en del i Oh Mungoods satsning på svensk restaurangnäring, med målet att göra sina växtbaserade produkter tillgängliga för en så bred målgrupp som möjligt. Nu väljer även Menigo att möjliggöra försäljning av produkterna. 

Grossisten Menigo blir återförsäljare av Oh Mungood. Produkterna, tillverkade av den näringsrika mungbönan, blir nu tillgängliga att köpas in för majoriteten av landets restauranger och storhushåll. 

  • Att vi nu finns på Sveriges ledande grossister är en viktig milstolpe för oss säger Caroline Nilsson, VD på Oh Mungood. Att erbjuda välsmakande växtbaserade produkter till fler restauranger och storhushåll är otroligt viktigt då vi ser att konsumenter också efterfrågar just denna typ av produkt.  

Oh Mungoods produkter är ekologiska och helt utan tillsatser. Produkterna är även fria från gluten och soja. Beskedet att produkten nu kommer finnas tillgänglig hos ytterligare en stor grossist är en del i Oh Mungoods satsning på att göra smakrik, växtbaserad mat tillgänglig för restaurangkök och storhushåll. 

  • Det är såklart ett viktigt ställningstagande som restauranger gör när de väljer att ta in våra produkter. Dels att de är växtbaserade och ekologiska, men också att de är helt utan tillsatser och skamlöst goda. Något som vi också fått fina utmärkelser för. Vi ser att många restaurangbesökare har tröttnat på mock meat och halloumi och vill ha en större variation, säger Caroline Nilsson. 

OM MENIGO
Menigo levererar mat, utrustning och dryck till din verksamhet. Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Våra säljare, produktspecialister och köksmästare hjälper dig med det mesta för att din kundupplevelse hos oss ska bli så bra som möjligt.

OM OH MUNGOOD
Oh Mungood är den svenska, ekologiska uppstickaren inom växtbaserade livsmedel. Grundat 2020 och med en vision lika självklar som råvarorna i våra produkter: att skapa smakupplevelser som får dig på fall. Smakupplevelser som gör det enkelt att välja växtbaserat – inte för att du behöver, utan för att du vill. Idag hittas våra unika Mung Bean Burgers & Bits i över 100 butiker landet över och hos noga utvalda restauranger och saluhallar. Efterfrågan på produkterna växer – och vi med den.

Presskontakt

Lisa Laurell
Brand & Marketing
+46 707 231 541
[email protected]

Caroline Nilsson 
Founder & CEO
+46 706 060 237
[email protected]

Dela pressmeddelandet

Facebook
Twitter
LinkedIn