fbpx
0BLtPcDs

Oh Mungood utmanar med ekologiska mungbönsprodukter tillverkade i Sverige

Oktober 2021

Allt fler vill äta vegetariskt och ekologiskt. Den kombinationen är dock inte självklar. Fram tills nu. Nyligen lanserade Oh Mungood sina växtbaserade, ekologiska produkter av mungbönor som är tillverkade i Sverige.

Historien om Oh Mungood tar sin början i Orsa där företagets grundare Caroline Nilsson är uppvuxen. När hon hälsade på föräldrahemmet hade hennes mamma köpt hem Orsaburgaren, en växtbaserad burgare tillverkad av mungbönor.


– Jag har efter det smakat det mesta inom växtbaserade livsmedel men aldrig hittat ett likvärdigt alternativ till den härotroligt goda burgaren, säger Caroline Nilsson.

Hon sökte upp upphovsmannen till Orsaburgaren, Torbjörn Granlund, och initierade ett samarbete. Duon inledde ett samarbete och produktionen av burgare och nya produkten bits tog fart. Båda är proteinrika och har en fyllig smak avspiskummin, koriander och rödbeta.

– Oh Mungoods produkter är tillverkade helt utan tillsatser. Det är hållbar, hälsosam och snabblagad mat – med en fantastiskt god smak. Det är ett livsmedel som gör det lättare att välja vegetariskt i fler lägen. Dessutom är våra produkter fria från gluten, laktos och soja, säger Caroline Nilsson.

Nyligen presenterade Naturskyddsföreningen en studie om vegoprodukter där man förvisso konstaterar att omställningen till en mer växtbaserad kost har en mycket positiv utveckling – men att andelen ekologiska produkter inom segmentet är försvinnande liten.
– Att satsa på ekologiskt framställda produkter är prioriterat för oss och hållbarhet genomsyrar alla led i vår produktion. Det känns otroligt bra att kunna erbjuda en ekologisk produkt på vegomarkanden.

Sedan lanseringen i maj har många konsumenter och kockar uppmärksammat Oh Mungood för produkternas goda smak– och för det faktum att de är ekologiska. Nu lanseras Oh Mungood i fler butiker. – Vårt mål är att, tillsammans med andra vegoproducenter, ändra folks beteenden så att växtbaserade produkter ersätter animaliska i större utsträckning. Att vi genom Oh Mungood kan bidra till det känns både bra och viktigt, säger Caroline Nilsson.

Presskontakt

Lisa Laurell
Brand & Marketing
+46 707 231 541
[email protected]

Caroline Nilsson 
Founder & CEO
+46 706 060 237
[email protected]

Dela pressmeddelandet

Facebook
Twitter
LinkedIn