fbpx
Default2-header

Oh Mungood satsar på distribution till restauranger – tas in av två storgrossister

Maj 2022

Oh Mungood tas in hos storgrossisterna Martin & Servera och Svensk Cater. Intaget är en del i Oh Mungoods satsning på svensk restaurangnäring, med målet att göra sina växtbaserade produkter tillgängliga för en så bred målgrupp som möjligt. 

Grossisterna Martin & Servera och Svensk Cater blir återförsäljare av Oh Mungood. Produkterna, tillverkade av den näringsrika mungbönan, blir nu tillgängliga att köpas in för majoriteten av landets restauranger och cateringkök. 

  • Intaget på Martin & Servera och Svensk Cater är otroligt viktigt för oss. Vi ser en enorm potential i att fler restauranger, kedjor och besöksnäring väljer vår produkt. Inte bara för att fler konsumenter kräver det, utan också för att en omställning till mer växtbaserat kräver det. Vi ser att våra produkter passar på allt ifrån den enkla food-truck-menyn till större lunchrestauranger och till finare krogar, säger Caroline Nilsson, VD på Oh Mungood

Oh Mungoods produkter är växtbaserade, ekologiska och helt utan tillsatser. Produkterna är även fria från gluten och soja. Beskedet att produkten nu kommer finnas tillgänglig hos två stora grossister är en del i Oh Mungoods satsning på att göra smakrik, växtbaserad mat tillgänglig även för restaurangköken. 

  • Det är såklart ett viktigt ställningstagande som restauranger gör när de väljer att ta in våra produkter. Dels att de är växtbaserade och ekologiska men också att de är helt utan tillsatser och skamlöst goda. Vi ser att många uteätare har tröttnat på mock meat och halloumi, säger Caroline Nilsson. 

OM MARTIN & SERVERA

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

OM SVENSK CATER:

Vi älskar att arbeta med mat. Vi älskar dofterna, smakerna, hungern och passionen. Vi älskar hantverket, trenderna, traditionerna och de oändliga möjligheterna. Och vi älskar att arbeta med mat. Vår ägare är Euro Cater A/S och i samma koncern ingår även Dansk Cater. Vår gemensamma omsättning är ca 13 miljarder SEK.

OM OH MUNGOOD: Oh Mungood är den svenska, ekologiska uppstickaren inom växtbaserade livsmedel. Grundat 2020 och med en vision lika självklar som råvarorna i våra produkter: att skapa smakupplevelser som får dig på fall. Smakupplevelser som gör det enkelt att välja växtbaserat – inte för att du behöver, utan för att du vill. Idag hittas våra unika Mung Bean Burgers & Bits i över 100 butiker landet över och hos noga utvalda restauranger och saluhallar. Efterfrågan på produkterna växer – och vi med den.

Presskontakt

Lisa Laurell
Brand & Marketing
+46 707 231 541
[email protected]

Caroline Nilsson 
Founder & CEO
+46 706 060 237
[email protected]

Dela pressmeddelandet

Facebook
Twitter
LinkedIn