fbpx
samll_OMG_Samlade_rosa

Oh Mungood entrar 229 nya butiker från V.11

2023-03-17

229 nya butiker inom Axfoods kedjor Willys, Citygross och Hemköp tar in Oh Mungoods burgare och bits till sina frysdiskar. Det gör att det Svenska, ekologiska och växtbaserade varumärket täcker större delen av landet och finns tillgängliga för fler.

I maj 2021 släppte OMG plantbased food sina första produkter i ett par utvalda butiker. Sedan sent 90-tal hade ”Orsaburgaren” sålts lokalt men det var nu dags, tack vare entreprenören Caroline Nilsson, att låta fler få smaka på denna ekologisk och växtbaserade burgare. Oh Mungood har sedan starten etablerat sig på den svenska marknaden inom retail och finns idag på Sveriges största onlinehandel Mathem.se och ca 100 övriga butiker. Idag kan även alla restauranger och storkök få tag på produkterna via stora grossister som Martin & Servera, Menigo och Svensk cater.

För de utvalda butikerna inom Axfoods koncern så kommer man från och med V.11 att kunna köpa burgare och bits. De två nylanserade färserna kommer att vara tillgängliga via Mathem.se och ett par utvalda butiker.

”Vi är främst otroligt glada över att kunna erbjuda våra produkter till större delar av landet genom det här intaget. Vi ser ett starkt intresse av kategorin ekologiskt och växtbaserat i stort med framförallt att man väljer våra produkter för den goda smaken och det rena innehållet.” Säger Caroline Nilsson VD och grundare och OMG plantbased food.

Produkterna från Oh Mungood görs på ett helt ekologiskt innehåll utan en enda tillsats. Med ingredienser som mungbönor, råris, lök, vitlök, rödbeta och massor med goda kryddor. 

OM OH MUNGOOD:

Oh Mungood är den svenska, ekologiska uppstickaren inom växtbaserade livsmedel. Grundat 2020 och med en vision lika självklar som råvarorna i våra produkter: att skapa smakupplevelser som får dig på fall. Smakupplevelser som gör det enkelt att välja växtbaserat – inte för att du behöver, utan för att du vill. Idag hittas våra unika och hyllade Mung Bean Burgers, Bits, Neutral mince och Taco mince i över 300 butiker över hela landet och online. Produkterna finns också tillgängliga via grossist för storkök. Efterfrågan på produkterna växer – och vi med den.

Presskontakt

Lisa Laurell
Brand & Marketing
+46 707 231 541
[email protected]

Caroline Nilsson 
Founder & CEO
+46 706 060 237
[email protected]

Dela pressmeddelandet

Facebook
Twitter
LinkedIn