fbpx

Asian style BBQ burger

Web_ThereseElgquist6645

Asian style BBQ burger

Ibland är allt vi vill ha riktigt läckra, snygga och perfekt kladdiga burgare i klassiska bröd. Här med tillbehör som sätter en asiatisk touch – bland annat med en majonnäs du inte kommer kunna sluta drömma om.

Ingredienser
4 Oh mungood burgers
1 aubergine
2 hjärtsallad, eller annan valfri sallad
Olja
Salt

Misomajonnäs
1 dl växtbaserad majonnäs
2 tsk vit miso
2 tsk tamari

Ingefärspicklad morot
2 morötter
2 cm färsk ingefära
2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1/2 msk kokossocker eller annat valfritt socker

Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
25 gram växtbaserat smör
2 tsk kokossocker eller annat valfritt socker
Salt

Till servering
Hamburgerbröd

Gör såhär:

Tina dina Oh mungood burgers.

Skär auberginen i centimetertjocka skivor, lägg på en tallrik och salta lätt, ställ åt sidan i 15 minu-ter. Torka bort den överflödiga vätskan med hushållspapper. Pensla med olja.

Skrubba eller skala morötterna hyvla sedan till remsor med mandolin eller potatisskalare. Skrapa bort skalet från ingefäran med en liten sked, skär resten i tunna skivor. Lägg morot och ingefära i en värmetålig skål. Koka upp vatten, vinäger och socker, häll över skålen och täck över. Låt stå minst 15 minuter.

Mixa ihop majonnäs, miso och tamari. Smaka av med salt.

Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs i lite växtbaserat smör på medelvärme tills den mjuknat helt, tillsätt socker och fräs tills löken får en glasig och karamelliserad yta. Ställ åt sidan.

Värm upp en grill och invänta en fin glödbädd.

Grilla på auberginerna så att de fåt snygga grillränder, en gyllene färg och mjuknat helt.

Pensla biffarna med lite olja och lägg på grillgallret, grilla på båda sidor tills burgarna får fin gyllene färg med tydliga grillränder.

Grilla bröden snabbt, tills de får lite färg.

Smeta på lite majonnäs på underdelarna. Placera ett salladsblad på på botten, toppa med en grillad burgare, aubergine, mer majonnäs, morot, karamelliserad rödlök och till sist locket.

Ps. Picklingslagen till morötterna kan du använda igen! Addera ytterligare hyvlade eller grovt riven morot och ställ in i kylskåpet i ett par dagar.

Fler recept